Beemster:
Eén van de beste kazen van Nederland!

Wij zijn trots dat wij bij Rob’s Vers Shop,  Beemster kaas verkopen. Kom naar onze winkel en proef de bijzondere ‘Beemster van ’t mes’ kazen.

beemster-kaas

Ons assortiment Beemster kazen

Beemster van ’t mes is verkrijgbaar in de leeftijden Jong t/m Extra Belegen. Daarnaast hebben we ook geitenkaas en de verantwoorde 35+ kaas. Voor de liefhebbers de 1 jaar gerijpte Oud en de 2 jaar gerijpte Klassiek, natuurlijk vers van ’t mes!

Vers gesneden door de kaasspecialist

Niet zomaar een Beemster kaas, maar eentje die u alleen bij de echte kaasspecialist kan kopen. Deze Beemster van ’t mes is extra groot en dat betekent extra lekker. Dit komt doordat een grote kaas langzamer rijpt en zo heel geleidelijk zijn rijke en volle smaakt krijgt. En de naam zegt het al: altijd vers gesneden van ’t mes. Bovendien, door de kaas vers voor u af te snijden blijft de pure smaak van de kaas bewaard. 

Blauwe klei

Als oorsprong van smaak

beemster-polder

Vier meter onder de zeespiegel, tussen Purmerend en Alkmaar, ligt de Beemsterpolder. Na drooglegging van het gebied in 1612 is een zeer vruchtbare bodem van blauwe zeeklei overgebleven. En daar grazen de Beemster koeien. Het geheim wat mede bepalend is voor de bijzondere smaak van Beemster van ’t mes. Noem het ziltig, eigenwijs of smedig, uniek is het in elk geval!

De koeien grazen buiten

De koeien die melk geven voor Beemster van ’t mes gaan veel naar buiten. Zodra het goed weer is gaan ze de Beemsterpolder in. Minimaal 120 dagen per jaar, 6uur per dag grazen zij van het malse gras. Als het buiten te koud is, dan kunnen ze naar binnen en daar ontbreekt het de koeien nergens aan. Met zachte koematrassen, massageborstels en voldoende bewegingsruimte is het goed vertoeven voor ze.

100-weidegang-beemster-koeien

Blije koeien, blije boeren, blije aarde

Beemster van ’t mes doet, samen met Ben & Jerry’s mee aan het duurzaamheidsprogramma Caring Dairy. Het Caring Dairy-programma biedt Beemster-boeren een manier om zich op hun boerderijen aan elf duurzaamheidsindicatoren te meten en deze te verbeteren. Elke boer heeft zijn unieke verbeterplan en in ruil voor deze inspanning krijgt hij een hogere opbrengst voor de melk. Oftewel blije koeien, blij boeren, blij aarde!

Deze kaas rijpt in alle rust

Als de kaas gemaakt is, en dat gebeurt nog heel ambachtelijk, krijgt ze de tijd om rustig te rijpen op houten planken. De juiste temperatuur, de goede luchtvochtigheid en goede verzorging van de kaas zijn van belang om de unieke smaak en smedigheid te ontwikkelen. Door het grote formaat van Beemster van ’t mes, 16 kilo in plaats van 12 kilo, rijpt de kaas geleidelijker dan het kleinere 12 kilo model. Dit geeft de kaas nog meer smaak.

groter-kaaswiel-beemster